Facebook
Log In
Cautare Inscrie clinica ta medicala Inregistreaza-te ca pacient
Home | Cabinete / Clinici Medicale | Forum / Comunitate Medicala | Contact

Leacuri impotriva durerilor reumatice - Reumatismul sau inflamarea tesutului conjunctiv

Autor scoorpy1400 | 31/08/2009

Un rol hotaritor au infectiile streptococice si predispozitia genetica
Reumatismul este o afectiune care se caracterizeaza printr-o inflamare a tesutului conjunctiv, afectind in special in acest proces inima si articulatiile. In aparitia reumatismului un rol hotaritor il au infectiile streptococice si predispozitia genetica a organismului.
De reumatism sufera foarte des si copiii de 7-15 ani. Debutul poate fi foarte brusc: la 10-14 zile dupa ce au suferit de anghina, scarlatina, faringita, copiilor le creste din nou temperatura, apar dureri puternice, inrosirea si umflarea puternica a articulatiilor.
Afectarea inimii poate conduce la dezvoltarea insuficientei cardiace. Semnele afectarii inimii sint: pulsul ridicat, respiratia greoaie, senzatia de durere in zona inimii, slabiciune, survenirea oboselii foarte repede.
Reumatismul poate afecta de asemenea si alte organe si sisteme, cum ar fi sistemul nervos. Ca urmare se poate dezvolta afectiunea denumita coree (boala neurologica, frecventa mai ales la tineri, caracterizata prin miscari musculare involuntare continue si dezordonate ale diverselor segmente corporale). Tratarea reumatismului este un proces de lunga durata. Conditia esentiala in tratarea acestei afectiuni este lichidarea focarului de infectie cronica.
In timpul accesului de reumatism trebuie sa respectati regimul la pat
In cele ce urmeaza vom prezenta citeva mijloace populare recomandate pentru uz intern impotriva durerilor reumatice.
Tinctura de usturoi si pastai de fasole
Se pun 40 de grame de usturoi taiat marunt in 100 de mililitri de alcool. Se lasa la macerat intre sapte si zece zile, intr-un loc intunecos, la temperatura camerei, agitind din cind in cind vasul. Dupa aceasta perioada se strecoara si se iau cite zece picaturi de doua-trei ori pe zi, cu 20-30 de minute inainte de masa.
- 20 de grame de pastai maruntite de fasole se pun la fiert intr-un litru de apa pentru trei-patru ore, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar pe zi.
- O lingura de tarite de porumb se pun intr-un pahar cu apa si se fierb la foc mic 10 minute. Se bea din acest decoct timp de sase-opt saptamini, in fiecare zi cite doua-trei pahare.
- Se pune o jumatate de pahar de flori si muguri de liliac intr-un pahar de alcool. Se lasa timp de opt-zece zile la macerat, la temperatura camerei, intr-un loc intunecos. Se iau cite 20-30 de picaturi din aceasta tinctura, de trei ori pe zi.
- Flori uscate de liliac se pun in alcool (in proportie 1:10), se lasa la macerat opt-zece zile, dupa care se iau cite 30 de picaturi de doua-trei ori pe zi si in acelasi timp se frectioneaza locurile dureroase sau se pun comprese cu aceasta tinctura.
- O lingura de frunze de coacaz taiate marunt se amesteca cu doua pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat sase ore, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi. Aceasta infuzie poate fi adaugata si in baie.
- O lingura de frunze de merisor se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara; se ia cite o lingura de infuzie de trei-patru ori pe zi.
Radacinile de maces, brusturele si alte plante calmeaza durerile
Un pahar si jumatate de radacini de maces se amesteca cu o jumatate de litru de alcool. In primele trei zile se ia cite o lingura din acest amestec de trei ori pe zi, apoi cite un paharel. Infuzia de maces cu apa nu este de ajutor in cazul reumatismului.
- 20 de grame de flori de boz negru se pun intr-un litru de apa si se fierb citeva minute; se beau din acest decoct cite trei pahare pe zi.
- 15 grame de radacini de brusture maruntite se pun intr-un pahar de apa, se fierb 10 minute. Se ia din acest decoct cite o lingura de patru ori pe zi, inainte de masa.
- O lingurita de coada-soricelului se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat citeva minute, apoi se bea cite un sfert de pahar pe zi, inainte de masa.
- Se pune o lingurita de pelin amar in doua pahare cu apa fierbinte, se lasa la infuzat, apoi se strecoara; se iau cite una-doua linguri de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.
- Patru lingurite de radacini de pir se pun intr-un pahar cu apa, se lasa la macerat 12 ore, se strecoara. Aceeasi cantitate de planta se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara. Se amesteca ambele decocturi si se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi.
- 20 de grame de flori de trifoi uscate se pun in 200 de mililitri de apa fierbinte. Se iau cite doua-trei linguri pina la o jumatate de pahar de decoct, de trei ori pe zi.
- Patru linguri de flori de musetel se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se fierb 10 minute, se strecoara; se bea cite 1/3 pahar de trei ori pe zi, dupa masa.
- 10 grame de frunze de sovirv se pun in 150 de mililitri de alcool de 70 de grade, se lasa la macerat sapte zile intr-un loc intunecat, agitind din cind in cind vasul; se iau cite 30-40 de picaturi de trei-patru ori pe zi.
Sunatoarea este foarte eficienta
Trei linguri de frunze de sunatoare se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat patru ore, apoi se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar de trei-patru ori pe zi, inainte de masa. Durata tratamentului este de una-doua luni.
- 20 de grame de radacini de brusture se pun in 200 de mililitri de apa, se lasa la infuzat 20 de minute, se strecoara si se ia cite o lingura din aceasta infuzie de trei ori pe zi.
- Se pun 15 grame de frunze de ciubotica-cucului in 200 de mililitri de apa fierbinte; se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi.
- Se pun 2 grame de frunze de viorele in 200 de mililitri de apa fierbinte. Se iau cite doua-trei linguri din aceasta infuzie de trei ori pe zi. In tratarea reumatismului, viorelele se amesteca cu pastai de fasole, tarite de porumb, frunze de strugurii-ursului si muguri si frunze de mesteacan.
- Se pune o lingurita de pedicuta in doua pahare de apa fierbinte; se ia cite o lingura de trei-patru ori pe zi din aceasta infuzie.
- Se amesteca o parte frunze de sovirv, doua parti frunze de podbal, doua parti fructe de zmeura. Doua linguri din acest amestec se pun in doua pahare cu apa fierbinte, se fierb 5-10 minute, se strecoara; se bea cite o jumatate de pahar de decoct fierbinte, de trei-patru ori pe zi.
- Se amesteca in parti egale: flori de boz negru, frunze de urzica, radacini de patrunjel, scoarta de salcie. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca, se strecoara si se beau cite doua pahare pe zi.
Intepaturile de albine o terapie care nu se recomanda tuturor
- Se amesteca in parti egale: flori de boz negru, frunze de splinuta, frunze de sunatoare. O lingura din acest amestec se opareste cu un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute; se beau cite doua pahare pe zi.
- Se amesteca in parti egale: radacini de brusture, radacini de iarba-mare, frunze de nuc. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute, se strecoara si se bea cite un pahar la fiecare trei ore.
- Se amesteca in parti egale radacini de iarba-dulce, de brusture, de papadie, sapunarita, scoarta de salcie, frunze de urzica. Doua linguri din acest amestec se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat 15 minute, apoi se pun la fiert pentru 10 minute; se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar la fiecare doua-trei ore.
- Pregatiti urmatorul amestec de plante: 10 grame de radacini de iarba-dulce, 5 grame de radacini de valeriana, 5 grame seminte de marar, 10 grame de frunze de dentita, 10 grame de flori de galbenele. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat in termos o ora, dupa care se strecoara; se bea cite 1/3 pahar de doua-trei ori pe zi.
- Se amesteca: trei parti suc de ridiche neagra, doua parti miere, o parte alcool, o lingura de sare la o jumatate de litru de amestec; se bea cite un sfert de pahar din acest amestec in fiecare zi; de asemenea cu el pot fi unse incheieturile dureroase.
- Reumatismul se poate trata si cu ajutorul intepaturilor de albine astfel: se prinde o albina si se pune pe locul dureros, imediat aceasta va va intepa. Urmatoarea intepatura trebuie sa aiba loc la 24 de ore dupa prima si la o distanta de doua de degete de locul primeia. In prima zi trebuie sa va intepe o singura albina, a doua zi doua si tot asa pina la cinci. Dupa aceasta perioada, bolnavului trebuie sa i se ofere doua zile de odihna. Terapia incepe din nou, numarind intepaturile de la 5, inca cinci zile. Acest tratament poate fi repetat dupa o saptamina. Dupa cel de-al doilea curs de tratament sint necesare doua saptamini de odihna. Cu albinele trebuie sa fiti foarte atenti! Tratamentul este foarte eficient, dar unele persoane sint alergice la veninul de albina si pot chiar deceda dupa ce au fost intepate.

Forum / Comunitate Medicala pg 1

 Nume Articol  Data adaugarii  Autor
1.Depresia la copii si adolescenti 06/02/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
2.Oare am avut un atac de panica? 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
3.Ce este anxietatea 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
4.Depresia la femei 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
5.Metode de autoterapie a dependentei de jocurile de noroc 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
6.1. AMA DAR DE LUMINA 25/12/2017 Ioana Bobocea
7.CRACIUN FERICIT TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTINDENI 25/12/2017 Ioana Bobocea
8.Nu mai simt nevoia de sex. Ce sa fac? 22/07/2016 Dr Rares Ignat - psihosexolog; psihoterapeut de cuplu si familie
9.Facem sex rar si atunci ejaculeaza repede. Cum sa abordez situatia? 22/07/2016 Dr Rares Ignat - psihosexolog; psihoterapeut de cuplu si familie
10.Am impresia ca sotul meu nu ma mai doreste. 22/07/2016 Dr Rares Ignat - psihosexolog; psihoterapeut de cuplu si familie
11.Inhalosedarea 18/07/2016 Stephanie
12.Prima consultatie 30/11/2015 CMI Dr Claudiu Eddeler Tudosie
13.Prima vizita 30/11/2015 CMI Dr Claudiu Eddeler Tudosie
14.PSH drept 17/09/2015 stoianc
15.Abordarea psihoterapeutica a anxietatii si a atacurilor de panica 09/09/2015 psihoterapeut
16.Drenajul Limfatic 06/03/2015 Euro Medical Serv
17.MARRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR 23/12/2014 Ioana Bobocea
18.1. 11.12.2015 transmisie de energie divina 21/12/2014 Ioana Bobocea
19.1 AMA (Adevar & Miracol & Armonie) SITE 15/12/2014 Ioana Bobocea
20.1 AMA (Adevar & Miracol & Armonie) NANOCOSMETICA 15/12/2014 Ioana Bobocea
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 total: 1643
Clinici / cabinete din Romania, dupa specializare
•   Acupunctura •   Alergologie si imunologie clinica
•   Analize medicale si investigatii •   Anatomie patologica
•   Andrologie •   Anestezie si terapie intensiva
•   Aparatura si echipamente medicale •   Apifitoterapie
•   Balneofizioterapie •   Boli infectioase
•   Cardiologie •   Chirurgie cardiovasculara
•   Chirurgie dento alveolara •   Chirurgie generala
•   Chirurgie orala si maxilo faciala •   Chirurgie pediatrica
•   Chirurgie plastica estetica microchirurgie reconstructiva •   Chirurgie toracica
•   Chirurgie vasculara •   Cosmetica
•   Cosmetica dentara •   Dermatochirurgie
•   Dermatologie •   Dermatovenerologie
•   Diabet zaharat nutritie si boli metabolice •   Endocrinologie
•   Estetica •   Farmaceutica si cosmetica
•   Farmacologie clinica •   Fiziokinetoterapie
•   Fizioterapie •   Gastroenterologie
•   Geriatrie si gerontologie •   Hematologie
•   Homeopatie •   Imagistica Medicala
•   Implantologie dentara •   Laborator farmaceutic
•   Laborator tehnica dentara •   Medicina alternativa
•   Medicina de familie •   Medicina de laborator
•   Medicina de urgenta •   Medicina Generala
•   Medicina interna •   Medicina legala
•   Medicina muncii •   Medicina nucleara
•   Nefrologie •   Neurochirurgie
•   Neurologie •   Nutritie diete
•   Obstetrica Ginecologie •   Oftalmologie
•   Oncologie •   ORL
•   Ortodontie si ortopedie dento faciala •   Ortopedie si traumatologie
•   Pediatrie •   Pediatrie si neonatologie
•   Pneumofiziologie •   Pneumologie
•   Psihiatrie •   Psihologie
•   Radiologie imagistica si explorari functionale •   Radioterapie
•   Recuperare medicina fizica si balneologie •   Reumatologie
•   Sanatate publica si management •   Sexologie
•   Sport Sanatate •   Stiinte medicale
•   Stomatologie Cabinete Stomatologice •   Urologie
Copyright 2018 Sanoo.ro All Rights Reserved
Website-uri Partenere
www.reducerimedicale.ro | www.reducerimedicale.info | www.albireadintilor.info | www.analize-medicale.info | www.cabinet-cardiologie.info | www.cabinet-dermatologie.info | www.cabinet-oftalmologic.info | www.cabinet-orl.info | www.cabinet-stomatologic.biz | www.cabinet-urologie.info | www.cabinete-stomatologice.com | www.cabineteginecologie.info | www.cabinetemedicale.info | www.clinica-chirurgie.info | www.clinici-medicale.info | www.implanturi-dentare.info | www.vitabela.info/ceai-cistus-incanus | www.vitabela.info/parfum-Heidi-Klum | www.vitabela.info/parfum-Michael-Schumacher | www.vitabela.info/parfum-Bruce-Willis | www.vitabela.info/parfum-Leona-Lewis | www.vitabela.info/parfum-Desperate-Housewives | www.vitabela.info/parfum-Marcus-Schenkenberg | www.vitabela.info/parfum-Ralf-Moeller | www.vitabela.info/parfum-Boris-Becker | www.vitabela.info/p/Ganoderma--80331/149/ | www.ceai-cistus-incanus.sanoo.ro | www.delfino.ro | www.card-romania.ro | www.vopsealemn.ro | www.vopseametal.ro |
Companii Partenere