Facebook
Log In
Cautare Inscrie clinica ta medicala Inregistreaza-te ca pacient
Home | Cabinete / Clinici Medicale | Forum / Comunitate Medicala | Contact

Tratamentul racelii

Autor scoorpy1400 | 31/08/2009

Teoria din medicina traditionala chineza considera raceala ca fiind cauzata de invadarea corpului de catre vint. In medicina puterilor deosebite se considera ca raceala este o incapacitate de extindere catre exterior a puterii (energiei) corpului. In mod uzual, omul consuma - emite continuu energie si de asemenea acumuleaza - stringe putere din Univers, avind numeroase schimburi energetice cu Natura.
Atunci cind omul nu poate emite energie catre exterior apare un surplus de energie, de caldura interioara, ce duce deseori la formarea unui foc launtric. 80-90 la suta din bolnavii ce sufera de raceala au acest foc interior. Unii il au chiar in zona plaminilor, ceea ce a favorizat aparitia racelii. Acest punct de vedere al medicinei capacitatilor deosebite este conform atit cu punctul de vedere al medicinei clasice, cit si cu cel al medicinei traditionale chinezesti. Medicina tradionala chineza foloseste ca metoda de tratament pentru raceala varianta ce duce la aparitia transpiratiei, in acest scop fiind recomandate anumite medicamente traditionale. Medicina clasica procedeaza la fel, folosind insa o altfel de medicatie. Scopul este acela de a debloca energia din interior, lucru ce este posibil prin deschiderea porilor si prin intermediul transpiratiei.
Analizind cimpul unui pacient bolnav de raceala vom constata faptul ca celulele sale au activa numai functia de inchidere, ceea ce nu permite eliberarea energiei. Din aceasta cauza nu apare transpiratia. Intregul proces este catalogat de medicina traditionala chineza ca tinind de influenta elementului rece, de catre vint.
De ce este activa numai functia de inchidere a celulelor pentru bolnavii de raceala? Acest lucru este cauzat de influenta prea puternica exercitata de cimpul exterior, al mediului inconjurator in care cel suferind isi duce existenta. Rezultatul este afectarea stratului superficial al corpului (zona pielii), unde persoanele ce au capacitati deosebite percep o energie inchisa la culoare (avind culoarea cenusie). In acest moment, celulele aflate in stratul de suprafata al corpului nu mai au o functionare buna si nu mai pot elibera energie. In interiorul corpului apare un exces de energie, dar energia din stratul de suprafata va fi insuficienta, ceea ce duce la schimbarea culorii luminii din stratul de suprafata.
In situatia prezentata, provocind transpiratia se deblocheaza functia de eliberare de energie si deseori acest lucru este suficient pentru indepartarea afectiunii.
Cum se rezolva concret raceala? Solutia consta in activarea energiei plaminilor, deoarece functia de inchidere si deschidere a porilor este controlata de plamini. Pentru a activa functia energetica a plaminilor se foloseste o anumita forta ce actioneaza asupra acestora.
Exista doua situatii ce trebuie avute in vedere: prima este aceea in care caldura interioara este foarte mare, si a doua, in care caldura interioara nu este foarte mare.
In prima situatie, se va tine o palma deschisa, cu centrul indreptat catre zona pieptului, distanta dintre palma si piept fiind de aproximativ 10 centimetri. Cealalta palma se va tine mai departe de corp (la 20-30 de centimetri), palma este de asemenea deschisa, virfurile degetelor sint indreptate catre in fata, cotul este usor indoit.
In a doua situatie, se poate deplasa caldura din interiorul corpului pe un anumit traseu, evitind pierderea ei. In acest scop, se tine de asemenea o palma cu centrul indreptat catre zona pieptului, distanta dintre centrul palmei si zona pieptului fiind de aproximativ 10 centimetri. Cealalta palma poate fi indreptata catre o anumita zona din corp ce are probleme (de exemplu, centrul palmei poate fi indreptat catre o articulatie ce acuza dureri reumatice sau catre un organ ce are insuficienta energetica - in situatia in care se intimpla sa aveti deseori dureri de spate in zona soldului, discopatii lombare sau hernie de disc, rinichii au insuficienta energetica, si atunci puteti sa tineti cealalta palma cu centrul indreptat catre zona rinichilor sau catre zona aflata la jumatatea distantei dintre rinichi). Palma ce este indreptata spre alta zona decit cea a plaminilor va fi departata de corp la o distanta egala cu aproximativ 20 sau chiar 30 de centimetri. Degetele acestei palme sint usor indoite, evitind pierderea puterii ce este deplasata din zona plaminilor catre aceasta a doua zona.
Modalitatea de mentinere a palmelor in aceasta maniera nu trebuie sa fie prea indelungata (in general se tin palmele timp de 5-7 minute). Aveti grija ca degetele palmelor sa nu fie indreptate catre in jos, pentru ca acest lucru ar duce la pierderea energiei din zona abdomenului.
Pentru persoanele ce au pierdut recent singe, fie ca urmare a unor hemoragii, a unei operatii, a unui accident sau a unei alte situatii, este necesara initial exersarea unor tehnici care sa permita cultivarea (hranirea) singelui. Numai dupa aceea se poate trece la modalitatea de tratament a racelii prezentata anterior.
Raceala cauzata de caldura interna excesiva
Raceala este caracterizata prin caldura in interior, raceala in exterior. Caldura excesiva din zona plaminilor produce foarte multe modificari patologice in interiorul corpului nostru. De aceea, trebuie sa pastram plaminii curati, usor stralucitori. Caldura din plamini produce nu numai raceala, ea poate afecta circulatia sanguina si metabolismul, avind o anumita influenta si asupra altor organe interne.
In cazul racelii se urmareste descarcarea caldurii din zona plaminilor. In acest sens se va exercita un cimp cu o presiune mare, ce va permite descarcarea energiei si a caldurii spre cele patru membre. Se va mentine o palma in fata pieptului, la o distanta de 10 centimetri fata de corp, cealalta palma se va mentine in partea laterala a pieptului, la o distanta de 40 de centimetri fata de corp.
Raceala grava insotita de febra
In aceasta situatie este necesar ca palma ce sta aproape de piept sa execute o miscare vibratorie. Palma din lateral poate sa fie extinsa. In acest fel actiunea de eliberare a caldurii plaminilor va fi si mai eficienta. Se va executa aceasta procedura timp de 3-5 minute. Este posibil ca foarte repede sa apara transpiratia la nivelul intregului corp.
Atunci cind exista probleme in alte parti ale corpului (de exemplu, dureri ale genunchilor) poate fi folosita energia plaminilor pentru a trata aceste afectiuni. Concret, palma care va fi tinuta mai departe de trunchi va fi tinuta in dreptul locului bolnav (in cazul mentionat, in dreptul genunchiului), aflindu-se la o distanta de 30-40 de centimetri fata de corp. In acest mod, energia care va pleca din plamini va ajunge la nivelul locului bolnav, nefiind irosita. Trebuie sa intelegeti ca energia din corpul nostru este o comoara, ea nu trebuie pierduta.
Raceala cauzata de pierderea singelui
Este vorba de situatia in care apare raceala dupa un o menstruatie prelungita, dupa un accident, dupa o hemoragie interna etc. Aceasta raceala apare din cauza slabirii corpului. Asa cum am vazut, excesul de energie la nivelul plaminilor duce la raceala: insuficienta energetica va cauza aceeasi afectiune. In cazul in care raceala apare dupa pierderea singelui, vom proceda la aducerea energiei din abdomenul inferior, din centrul energetic denumit cimpul de cinabru inferior (Xia dantian).
Se va mentine o palma in dreptul abdomenului inferior, la o distanta de 10 centimetri, cealalta palma se va tine in fata pieptului, la o distanta de 30 de centimetri. Se vor tine palmele in acest fel timp de 3-5 minute. Aceasta tehnica poate fi executata si in scopul prevenirii aparitiei racelii, dupa o hemoragie.

Forum / Comunitate Medicala pg 1

 Nume Articol  Data adaugarii  Autor
1.Tehnici de prevenire a recaderilor 04/04/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
2.Depresia la copii si adolescenti 06/02/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
3.Oare am avut un atac de panica? 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
4.Ce este anxietatea 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
5.Depresia la femei 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
6.Metode de autoterapie a dependentei de jocurile de noroc 23/01/2018 CLINICA AQUAMARIN - PSIHOTERAPIE
7.1. AMA DAR DE LUMINA 25/12/2017 Ioana Bobocea
8.CRACIUN FERICIT TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTINDENI 25/12/2017 Ioana Bobocea
9.Nu mai simt nevoia de sex. Ce sa fac? 22/07/2016 Dr Rares Ignat - psihosexolog; psihoterapeut de cuplu si familie
10.Facem sex rar si atunci ejaculeaza repede. Cum sa abordez situatia? 22/07/2016 Dr Rares Ignat - psihosexolog; psihoterapeut de cuplu si familie
11.Am impresia ca sotul meu nu ma mai doreste. 22/07/2016 Dr Rares Ignat - psihosexolog; psihoterapeut de cuplu si familie
12.Inhalosedarea 18/07/2016 Stephanie
13.Prima consultatie 30/11/2015 CMI Dr Claudiu Eddeler Tudosie
14.Prima vizita 30/11/2015 CMI Dr Claudiu Eddeler Tudosie
15.PSH drept 17/09/2015 stoianc
16.Abordarea psihoterapeutica a anxietatii si a atacurilor de panica 09/09/2015 psihoterapeut
17.Drenajul Limfatic 06/03/2015 Euro Medical Serv
18.MARRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR 23/12/2014 Ioana Bobocea
19.1. 11.12.2015 transmisie de energie divina 21/12/2014 Ioana Bobocea
20.1 AMA (Adevar & Miracol & Armonie) SITE 15/12/2014 Ioana Bobocea
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 total: 1644
Clinici / cabinete din Romania, dupa specializare
•   Acupunctura •   Alergologie si imunologie clinica
•   Analize medicale si investigatii •   Anatomie patologica
•   Andrologie •   Anestezie si terapie intensiva
•   Aparatura si echipamente medicale •   Apifitoterapie
•   Balneofizioterapie •   Boli infectioase
•   Cardiologie •   Chirurgie cardiovasculara
•   Chirurgie dento alveolara •   Chirurgie generala
•   Chirurgie orala si maxilo faciala •   Chirurgie pediatrica
•   Chirurgie plastica estetica microchirurgie reconstructiva •   Chirurgie toracica
•   Chirurgie vasculara •   Cosmetica
•   Cosmetica dentara •   Dermatochirurgie
•   Dermatologie •   Dermatovenerologie
•   Diabet zaharat nutritie si boli metabolice •   Endocrinologie
•   Estetica •   Farmaceutica si cosmetica
•   Farmacologie clinica •   Fiziokinetoterapie
•   Fizioterapie •   Gastroenterologie
•   Geriatrie si gerontologie •   Hematologie
•   Homeopatie •   Imagistica Medicala
•   Implantologie dentara •   Laborator farmaceutic
•   Laborator tehnica dentara •   Medicina alternativa
•   Medicina de familie •   Medicina de laborator
•   Medicina de urgenta •   Medicina Generala
•   Medicina interna •   Medicina legala
•   Medicina muncii •   Medicina nucleara
•   Nefrologie •   Neurochirurgie
•   Neurologie •   Nutritie diete
•   Obstetrica Ginecologie •   Oftalmologie
•   Oncologie •   ORL
•   Ortodontie si ortopedie dento faciala •   Ortopedie si traumatologie
•   Pediatrie •   Pediatrie si neonatologie
•   Pneumofiziologie •   Pneumologie
•   Psihiatrie •   Psihologie
•   Radiologie imagistica si explorari functionale •   Radioterapie
•   Recuperare medicina fizica si balneologie •   Reumatologie
•   Sanatate publica si management •   Sexologie
•   Sport Sanatate •   Stiinte medicale
•   Stomatologie Cabinete Stomatologice •   Urologie
Copyright 2018 Sanoo.ro All Rights Reserved
Website-uri Partenere
www.reducerimedicale.ro | www.reducerimedicale.info | www.albireadintilor.info | www.analize-medicale.info | www.cabinet-cardiologie.info | www.cabinet-dermatologie.info | www.cabinet-oftalmologic.info | www.cabinet-orl.info | www.cabinet-stomatologic.biz | www.cabinet-urologie.info | www.cabinete-stomatologice.com | www.cabineteginecologie.info | www.cabinetemedicale.info | www.clinica-chirurgie.info | www.clinici-medicale.info | www.implanturi-dentare.info | www.vitabela.info/ceai-cistus-incanus | www.vitabela.info/parfum-Heidi-Klum | www.vitabela.info/parfum-Michael-Schumacher | www.vitabela.info/parfum-Bruce-Willis | www.vitabela.info/parfum-Leona-Lewis | www.vitabela.info/parfum-Desperate-Housewives | www.vitabela.info/parfum-Marcus-Schenkenberg | www.vitabela.info/parfum-Ralf-Moeller | www.vitabela.info/parfum-Boris-Becker | www.vitabela.info/p/Ganoderma--80331/149/ | www.ceai-cistus-incanus.sanoo.ro | www.delfino.ro | www.card-romania.ro | www.vopsealemn.ro | www.vopseametal.ro |
Companii Partenere